perjantai 2. tammikuuta 2015

PizzaPerjantai!!!!!!


Ihanan rapea pizzapohja on monen kokeilu kerran tulos. Tätä on aika monta kertaa testattu, ennen kuin oon uskaltanu "vuotaa" ohjeen teille :D 
Ronjan unelma pizza on sydämen muotoinen ja täytteenä on kinkkua ja ananasta :D 

Pizza(Gluteeniton) 

Taikinasta tulee pellillinen.


2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl(+1dl) Jytte- tai tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Ksantaania 
(Ohje toimii myös ilman Ksantaania)
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
2,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. (vain 1dl jyttejauhoa nyt)
Lisää öljy ja hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi.
Sekoita aineet keskenään nopeasti.
Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi, käyttäen 1dl säästämääsi jyttejauhoa sekä öljyttyjä käsiä.
Täytä ja paista 225 asteessa noin 15 min.

Vinkki; kun laitat pellin uuniin lämpeämään täyttämisen ajaksi ja nostat pohjan vasta kuumalle pellille pohjasta tulee rapsakampi eikä yhtään sitkeä :D 

Täytteethän saa laittaa just oman maun mukaan, mun lempi täytteet on:

Kana, punasipuli,kirsikkatomaatti,paahdettu pekoni.
Tomaattikastikkeeseen lisään valkosipulia ja chiliä ja joskus barbecue kastiketta.

Ihania mässäily hetkiä :D 
-T-

2 kommenttia:

  1. Itse teen melkolailla vastaavalla ohjeella, jyttejauhoja n. 2 dl ja riisijauhoa 1 dl ja vähän riisijauhoa kaulimiseen. Laitan myös psylliumia n.1 rkl ja leivinjauheen tilalla kuivahiivaa n. 1 rkl.

    Paras paistotulos tulee pihalla grillissä paistaen...meillä kaasugrilli ja pieni rei'itetty pelti (löysin grillitarvikkeita myyvästä liikkeesta, myös lidlissä olen nähnyt vastaavia), peruspaisto peltikin käy. Lämpö grillissä n. 200 astetta ja paistoaika n. 15 min. (toki kannattaa kurkistella välillä, ettei juusto ruskistu liikaa). Grillissä paistettaessa pohjasta tulee extra rapea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa! <3 Tota grillissä paistamista kokeillaan heti kun Grillikelit parantuu. Kiitti vinkistä :D

      Poista