maanantai 9. maaliskuuta 2015

Olut maisteluita

VAROITUS: Sisältää tuotesijoittelua. :D

.... Niin siis minähän en oluista juuri mitään ymmärrä, että jos olet SUURIKIN oluen ystävä, niin olis kiva, että jakaisit omia mieltymyksiäsi mullekin :D Mutta olen tässä siis jo hetken etsiskellyt ns. täydellisen makuista gluteenitonta olutta.
Ja siis arvostelut näihin oluisiin on tehty mun suu tuntumalla eli sitä ei välttämättä ei voi verrata hifistelijän suu tuntumaan.


Tänä viikonlopun maistelu setti :D 


Green's/Dry hopper lager, Laitilan Kukko Lager, Green's/ IPA Indian pale ale, Stone's Ginger JOE pääsi siis tällä viikolla maisteluun, ihan niinkin vähäpätöisellä syyllä, että koska on BEEF&Burger ilta se on yhtä kuin olut ilta. 

Ensimmäisenä maistiin pääs Green's:n oluset, koska odotus oli melko kova.
Green's on Belgialainen olutpanimo joka on keskittynyt luontaisesti Gluteenittomien oluiden tuottamiseen ja valikoimassa on kahdeksan erilaista olutta. 


 Mun makuun kummatkin Green's:n oluet oli kuitenkin aivan liian karvaan ja vahvanmakuisia ja mun kehittymättömälle makuaistille sopimattomia, ehkä jopa hieman liian fairisia :D. Isäntä sitten kuitenkin sano hetken maisteltuaan, että maku oli hänellekin alkuun hieman vahva ja karvas, mutta makuun kuitenkin tottui ja  loppupeleissä sieltä kuoriutui ihan nautinnollinenkin maku. 
Oon löytänyt Green's oluita Citymarketeista ja sitten Alkosta.  
Lisää panimosta löytyy täältä -> Green's the originally gluten free beers


Laitilan Kukko Lager on vaalea, lager-tyyppinen täysmallasolut ja on ihan toimivan makuinen perus olut. Nämä Laitilan virvoitusjuomatehtaan kaikki Kukko oluet (lukuunottamatta uutta Kukko Vehnää) sopivat hyvin myös keliaakikoille. 
Mie oon ennestään vaan maistellut tätä Vihreen tölkin sisällä olevaa juomaa, mutta pitää maisteluun ottaa myös nuo muutkin oluet. Saatavina aika laajalti.
Lisää näistä -> Laitilan Virvoitusjuomatehdas

Ennestään jo hyväksi todettu Celia on nyt kyllä edelleen gluteenittomista oluista mun lemppari, sitä vaan saa niin harvakseltaan, että vällillä on keksittävä vaihtoehtoja :D Ja Kukko nyt pikku hiljaa alkaa nousee sijalle 2. jos nyt tavoitellaan tämmöistä suht "perinteisen" oluen makua. (mitä se sitten ikinä onkaan) :D


Stone's:n Ginger JOE:ta ei nyt oikeestaan voi laittaa samalle viivalle olusien kanssa, koska kuuluuhan se täysin erilaiseen makumaailmaan ja on itseasiassa hedelmä viini pohjainen juoma. Mutta, tämä oli eka kerta kun maistelin inkivääri olutta ja tämä nousi samoin tein tulevan kesän "Must Drink"- listalle. Aivan mahtava kesä juoma - raikas, ei missään nimessä liian makee ja menee jäillä ja ilman. 
Lisää infoo -> Ginger Joe

Nyt vaan odottelee lämpösii terassikelejä ja etsii terasseja mistä saa gluteenitonta olutta... 

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti