tiistai 9. joulukuuta 2014

Ihanan pirteä salsa.


Järjestettiin lauantaina Itsenäisyyspäivän epävirallinen vastaanotto juhla, jonka ruokailun aiheena oli mikäs muukaan kuin suomalaisuus. 
 Omana tavoitteena oli saada pakkaseen unohtuneet puolukat helposti käytettyä ja siitä sitten kehkeytyi hieman hassu, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen yhdistelmä...


Puolukkainen Salsadippi 

4dl puolukoita
1 isohko omena
1/2 keskikokoisesta punasipulista
1/2 punasesta paprikasta
1/2 vihreestä paprikasta
Etikkaisia Jalopenoviipaleita
(ite käytin pirkka jalopeno viipaleita ja laitoin tähän viis ja määrä oli mun makuun ihan riittävä - jos ei tykkää hirveen tulisesta, niin uskon että kolme siivuu tekee tehtävänsä)

pari kourallista tuoretta korianteria

1/2 sitruunan mehu
0,5 dl omena mehua


 Valmistus: 
Käytin blenderissä olevaa salsa ohjelmaa. 
Pilko omena, sipuli, paprikat hiukan pienemmiksi ja laita jalopenojen kanssa blederiin, pyöritä muutama kierros. 
Lisää puolukat ja tuore korianteri - soseuta ja viimeiseksi nesteet ja pyöräytä vielä muutama kierros.
Laita jääkaappiin ja anna makujen tasoittua kunnolla muutaman tunnin ajan ennen tarjoamista.


Hahahahaha - jotkut varmaan huomaskin, että alkuun otsikkona oli Fiesta whit Cranberries. Tähän on selityksenä muukin kun mun huoleton häsläävä asenne tai huono kielitaito :D 
Kattelin ensin Pinterestissä Karpaloa sisältävää Salsa ohjetta, mikä löytyy täältä ja koska se kuulosti, niin hyvältä ja moni oli sitä oli kehunut, niin uskalsin kokeilla toteuttaa salsan myös puolukalla. Jostain syystä tuo otsikko jäi kuitenkin kummittelemaan...

Mut anyhow... :D 
Enjoy! 
-T.- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti