sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Elämämme kemikaalicocktail ...


Heips! Mites joulu meni? Mitäs se pukki kiikutti tänä vuonna??
Meidän perhe teki retken lappiin isin ja äitin lihapatojen ääreen, ilman sen kummempia klumeruuleja. Oon jo monena vuonna toitottanut kovaan ääneen, että mulle on turha ostaa mitään turhakkeita lahjaksi ja ilmeisesti viesti on mennyt tontuillekin asti, kun joululahja pino supistuu joka vuosi edellisestään..
tai sit vaan ooon ollu toooooosiiiiiii tuhma :D 

Levi - South Point rinne - 26.12.2014, kello on lähemmäs 1400... :D 

Tän vuoden ehdottomasti parhaimmat lahjat koostu Mummon kutomista villahanskoista, villasukista ja Noora Shinglerin kirjoittamasta kirjasta Marjoja ja Maskaraa.
Meni muutama päivä rattosasti villasukat jalassa, vilttiin kääriytyneenä lueskellassa Nooran omakohtasia kokemuksia siitä kuinka hän on hylännyt turhat ruoka - ja kosmetiikkakemikaalit ja elää elämää "fiksuillen", kuitenkin ilman sääntö övereitä. 

Noora kirjoittaa aiheesta ja omista kokemuksistaan blogia, mutta on julkaissut niistä myös kirjan. Oon jo jonkin aikaa lueskellut Nooran kirjoittamaa blogia Kemikaalicocktail by Noora Shingler ja jos olet yhtään kiinnostunut, edes pikkuriikkisen kiinnostunut, lisäaineettomasta ja terveellisestä elämästä ja niin kannattaa tutustua Nooran blogiin, mutta myös hänen kirjoittama kirjansa toimii todella hyvänä pohjustuksena, ennen kuin alat etsiä tietoa netin tarjoaman informaatioitulvan seasta.



Mua alkoi kemikaalit ja niiden määrä ruoka-aineissa ja kosmetiikassa kiinnostamaan aikalailla tasan vuosi sitten kun mulla ilmeni kummallista sekä selittämätöntä ihottumaa ja vatsan väänteitä. 
(Moni joka on alusta asti Blogia seurannut, niin tietääkin asiasta) 
Voi sitä sekavuuden ja hämmennyksen määrää, kun vatsaa vääntää, pierettää ja sattuu, lääkärit vähättelee, taputtelee olkapäälle ja toteaa, että olet ihan terve ja netissä kun googlailet aiheesta, niin kuolet alta aika yksikön syöpään ja kaikki ruoka-aineet löytyy joltain nou-nou listalta ja on kiellettyä jostain syystä.  
Turhauttavaa. 

Kuva: Marjoja ja Maskaraa takakansi, Kannet on kirjaan kehitellyt: Saara Helkala.
Muutama vuosi sitten toimittaja Noora Shingler voi huonosti. Hän kärsi erikoisista vatsavaivoista ja juoksi lääkäreillä. Lopulta apu löytyi perinpohjaisen kartoituksen avulla, ja Shingler hyllytti viisi ruoka-ainetta: maidon, teollisen lihan, valkoiset jauhot, sokerin sekä hiivan – ja parani"

Marjoja ja Maskaraa on aikamoinen cocktaili, mutta todella selventävä otos Nooran omista kokemuksista ja kun itse olin lukenut ensimmäiset 30 sivua - tiesin, että olin löytänyt kirjan josta voin imeä kaiken tarvittavan tiedon kannesta kanteen ja antaa sitten eteenpäin. 

 Marjoja ja Maskaraa kirja on kirjotettu ronskilla puhekielellä, siinä tuodaan esiin erilaisia tutkimusten tuloksia, lainataan alan kirjallisuutta ja käsitellään asioita maalaisjärjellä. Kirja tarjoaa vaihtoehtoja, ei muuta, mutta avaa myös samalla hiukan simmuja ja saa ajattelemaan. Kirjassa käsitellään pääasissa kemikaaleja ruuassa sekä kosmetiikassa, mutta sepä kattaakin aika paljon naisen elämän kemikaalicocktailista.


Kuva: Marjoja ja Maskaraa, jonka on kuvittanut Saara Helkala

Suosittelen! 
Kirjan voi ostaa e-kirjana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti