keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Fashion 4 wheels


Eilen oli vammaisten nuorten muotinäytös Kampin kauppakeskuksessa.
Vaatteet olivat Metropolian vestonomiopiskelijoiden suunnittelemat ja kaavoittamat. Vaatteiden ompelun toteutti Stadin ammattiopiston opiskelijat. 

Muotinäytöksen vaatteet suunniteltiin ja toteutettiin tilaustyönä neljän ihanan nuoren naisen toiveiden mukaisesti.

Projekti oli erittäin onnistunut. Nämä nuoret naiset saivat itsellensä toiveidensa mukaiset, heille suunnitellut vaatteet ja projektissa mukana olleet Metropolian opiskelijat saivat hyödyllistä tietoa, siitä mitä tulee ottaa huomioon, kun suunnittelee ja kaavoittaa vaatteita pyörätuolissa istuvalle ja avustaen puettavalle. Projektissa oli mukana minun kolme ihanaa luokkakaveria. J
Oli itse myös alkumetreillä mukana projektissa ja oli hienoa olla edes osan aikaan mukana näin mielenkiintoisessa ja onnistuneessa projektissa.



Näytöksen ihanina malleina toimivat:
Iloinen 24-vuotias taiteilijasielu Noora. Lyhytkasvuisuus rajoittaa hänen elämäänsä, mutta se ei anna estää häntä.

Pirtsakka 23-vuotias rokkityttö Elina. Elina istuu pyörätuolissa ja vaatteiden suunnittelussa ja toteuttamisessa oli otettava huomioon, miten vaatteet näyttävät hyvältä pyörätuolissa.

Rennosti pukeutuva 17-vuotias ilopilleri Kiia. Vaatteiden yksityiskohdissa tuli huomioida vaatteiden helppo pukeminen.

Itsevarma 17-vuotias Vilma tietää mitä haluaa pukea päällensä. Vilman hymy valloitti kaikki näytöksessä.



Näytöksessä oli mukana lisäksi todella suloinen opaskoira Jopo. Jopo on maailman ainoa opaskoira joka tottelee katsetta. J






Juontajana toimi Marco Bjurström. Mallit loistivat kilpaa valojen kanssa lavalla ja yleisö oli hienosti mukana kannustamassa.

Näytöksessä jäi yksi asia kuitenkin vaivaamaan mieltä. Näytöksessä kerrottiin ainoastaan Metropolian suunnittelijoiden osuudesta vaatteiden toteutuksessa. Kokonaan jätettiin mainitsematta mielestäni yhdet isoimmista tekijöistä eli vaatteiden kaavoittajat sekä valmistajat.

Vaatteiden suunnittelu on vain yksi osa koko prosessia ja harmitti muiden projektissa mukana olleiden puolesta, ettei heitä mainittu lainkaan. Tämä on kuitenkin yleinen ongelma alalla, että suunnittelijat saavat kehuja, mutta itse vaatteiden kaavoittajat ja ompelijat jäävät huomiotta.  Muuten muotinäytös oli erittäin onnistunut.





Kannattaa olla kesällä valppaana ja seurata mitä muita mielenkiintoisia tapahtumia on tulossa!

-Y-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti