sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

FuusioFood :D

Terveisiä junasta, todella liukuva vaihto taas töistä koulun penkille :D

Käytiin lauantaina Tikkurilan "uudessa" fuusioravintolassa, jossa yhdistyivät espanjalaiset, japanilaiset ja suomalaiset ruoka vaikutteet ihanaakin ihanammaksi tapas illalliseksi.

Parasta hektisen työviikon jälkeen on ilta aitojen ystävien kanssa, hyvää ruokaa, pari lasia viiniä ja naurua joka irrottaa viimeisetkin solut arjen kiireestä.
Ei tarvii näyttää ihan just niin hyvältä ja eikä tarvii olla ihan just niin skarppina :)


Alkupalana tarjoiltiin mereneläviä tulisessa liemessä, 
chorizo makkaraa sekä latva-artisokkaa
Toisena alkupalana tarjoiltiin lohinigireitä ja wasabipähkinöitä. 
Pojat oli onnistunut täydellisesti riisin valmistuksessa. 
Ei se koko tai ulkonäkö vaan maku <3


Oltiin lauantaina viettämässä rakkaan ystävän synttäreitä ja illan tuoksinnassa pojat kehitteli uuden ravintola konsepti, joka toivottavasti näkee päivän valoa vaikka esimerkiksi seuraavana ravintolapäivänä toukokuussa 17.5 tai miks ei jopa seuraavassa Streat Helsinki Eats tapahtumassa nostattamassa Suomen katuruoka kulttuuria seuraavalle asteelle.
hmmmmm, oliskohan siinä ainesta seuraavaan haasteeseen ??? ;)


Pääruuaksi tarjolla oli patatas bravaksia espanjalaisittain valimistettuja perunoita siis, karitsan kare sekä siipuloita entrecote pihvistä


Tää viikko alkaakin sitten todella hektisissä merkeissä tai itseasiassa hektisyys taitaa olla teemana läpi koko viikon, on töitä, tenttejä, myymälä 2014 messuja ja sitten viikonloppuun jää parhaat eli Streat Helsinki Eats tapahtuma torikorttelissa ja Helsinki INK Kaapelitehtaalla ja sunnuntaille taitaa jäädä väsymys ja nukkuminen ;) 
 
Parasta katuruokaa oon saanu Thaimaassa. Ihanan tuoreita ja raikkaita makuja ja tulisuutta, nams. Ruoka onkin yks asia mitä Aasiasta auringon ja rantojen jälkeen kaipaan. Suht yksinkertaista, tuoretta ja ruuissa käytettyjen raaka-aineiden omatkin maut pääsevät oikeuksiinsa.

Bangokissa markkinoilla oli myynnissä tämmöisiä jäisiä suklaassa dipattuja banskuja, ei hirveen tulista, mutta tuoretta ja maukasta ;) Tää kuva on otettu jo muutama vuos sitten, mutta kun seuloin taas facebookkiin lisäämiäni kuvia, niin tästä ryöppysi semmoinen tulva muistoja ihan kymmenen vuoden takaa ja alkoi tekemään hirveesti mieli grillattua banaania maitosuklaa kastikkeella. Anyone??? :D

Hiukan kerkesin jo tutustumaan Streat Helsinki Eatsin ruokatarjontaa ja täytyy sanoo, et hiukan jo ennalta harmittaa, että pääpaino on jos jonkinmoisessa leipäsessä tai purilaisessa, mutta kyllä mä sieltä ne omat ennakkosuosikit jo bongasin :)

Seuraaviin kojuihin tai rekkoihin pitää ainakin päästä tutustumaan lähemmin:

B-Smokery: Helsingissä Teurastamon tiloissa toimiva savustamo/ravintola on kiehtonut jo pitkään ja nyt tarjolla on oiva mahdollisuus saada ennokkoon makuja tarjonnasta. Tarjolla olisi hitaasti kypsytettyä BBQ-ruokaa.

EWÄS: Tässä on jo sen verran kiinnostavat taustat ja ideologia, että tähän on pakko tutustua lähemmin. Yrityksen taustoilla jos häärii muotoilija, keittiömestari sekä tapahtumatuottaja ja jos yritys esittelyssä on käytetty käsitteitä "elämyksellistä ruokakokemusta" tai "resurssiviisaat ratkaisut" ei loppu tulos voi olla tylsä.

Tottakai myös ulkomailta tullut tarjonta kiinnostaa... 

 Boardwalk Streetfood tarjoilee chiliä, possua, kalaa, kasvista, suoraan Tukholman kaduilta.

... ja vielä kun annoskoot ja hinnat on viilattu niin, että mullakin on varaa syödä useammassakin kuin yhdessä puljussa, niin eiköhän me taas rullailla mahat pyöreinä tuoltakin eteenpäin.  

Ison maailman tyyliin selfie kuva, kyllä mekin osataan :D
.... ja ainiin vielä....
Mä tossa kerkesinkin jo aamulla kukon pieremän aikaan arpoo HELSINKI INK skabailun voittajan. 

Eli Laura Katvan mini nousu pienestä pinkistä lappusesta kahvimukin kätköistä. 

Onnea Lauralle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti