tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ylikunto pysäytti

Perjantaina se alkoi: korkea leposyke, levottomuus, voimattomuus, lihasarkuus, rytmihäiriöt, kasvanut ruokahalu, ahdistus ja jatkuva huonontunut vastustuskyky. Viikonlopun lääkärien käyntien tuloksena kaikki testit olivat kunnossa ja sain ylikunnon diagnoosin. Ylikunto tarkoittaa sitä, että elimistöä on rasitettu enemmän, kuin mistä sillä on mahdollisuus palautua.Lisäksi rintarangasta löytyi kylkiruston tulehdus. Vaivat johtuvat osin siitä, että rintarankaan tulee selkäpuolelle lukko, joka oireilee myös etupuolelle.

Aktiivisena urheilijana tiedän ylikunnon riskit, mutta jotenkin kevät ja hyvä fiilis veivät mennessään. Aamulenkkiä seurasi useasti salikäynti 4-5 kertaa viikossa, mutta venyttely ja kevyet väliviikot jäivät vähiin. Tunnistin kyllä lihasjumit ja ajattelin, että hieman pystyy vielä painoja lisäämään ja tässä tulos. Nyt ollaan sitten lääkärin määräämällä treenitauolla hetken aikaa.

Kuunnelkaa siis omaa kroppaanne ja pitäkää kevyempiä viikkoja ja venytelkää. Pelästyin todella paljon, koska lepo syke nousi kirjaimellisesti korviin asti.
Oman kehon kuunteleminen on paras mittari AINA. Tasapaino kaikessa on myös tärkeä muistaa: treeni, ruoka ja nukkuminen.


Tässä vielä kuvia viime viikon Korkeasaari seikkailusta.






























-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti