torstai 29. tammikuuta 2015

Kevyet sienitäytteiset paprikat

Mitä kasvisruokaa tänään syödään?
Liharuoat on helppo muuttaa kasvisruoiksi korvaamalla liha vihanneksilla, soijatuotteilla tai sieniproteiinituotteilla. 

Gluteeniton ruokavalio tuottaa vielä hieman vaikeuksia, kun joutuu melkein jokaisen tuotteen ainesosaluettelon lukea lävitse ruokakaupassa. Hiljalleen hyvä tulee.

Multa löytyy pakkasesta vielä viime syksyn sienisatoa suppilovahveroita, kanttarelleja ja mustia torvisieniä. Sienikeitto kyllästyttää, joten jotain muuta oli kiva väsätä sienistä.

Jos haluaa täyttävää, mutta kevyttä ruokaa niin tässä vinkki!

Gluteenittomat sienitäytteiset paprikat

2 paprikaa
1 sipuli
pala chiliä
1 valkosipulinkynsi
2 dl sieniä (suppilovahveroita/kanttarelleja/torvisieniä)
1/2 dl pakastepinaattia
1 rkl öljyä paistamiseen
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus paprikamaustetta
1 dl riisiä
1/2 kasvisliemikuutio

1. Keitä riisi kasvisliemikuution kanssa.
2. Ruskista pannulla sipuli, sienet, chili ja valkosipuli. Lisää pinaatti lopuksi. Mausta.
3. Sekoita kypsä riisi ja sieniseos keskenään.
4. Puolita paprikat ja poista siemenet. Täytä paprikat riisi-sienimössöllä.
5. Päälle voi ripotella juustoraastetta.
6. Laita uuniin 225 asteeseen noin 30 minuuttia.

Riisi-sienimössö

Ja ei kun syömään!

-Y-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti