torstai 5. kesäkuuta 2014

MAISKIS!!! :D



Meillä oli pienet juhlallisuudet tuossa mennä viikolla ja samalla tuli taas vuosi lisää allekirjoittaneellekin. Nyt käydään sitten sitä neljääkymppiä... Onneks tosin vielä voin tuudittautua ajatukseen olevani lähempänä 29 vuotta, joten olen siis vielä tavallaan 20wee :D Loogista, eikö. ??? Ja näin ikäkriisi siirtyy jälleen vuosilla eteenpäin :D   

Mut ihanaa näissä juhlissa oli se, että olen lomalla ja mulla oli siis koko edellinen päivä aikaa valmistella kaikkia ihanuuksia juhlavieraille, vähän hemmotella itseäni kiireettömyydellä ja juhlavieraita kiirreettömyydestä ammetamillani herkkuruuilla :D 

Oon vissiin ennenkin maininnut, että rakastan ruokaa ja sen tekemistä, kunhan mulla on aikaa ja on ihanaa nähdä kun muut nauttii ruuasta. Saan siitä ylettömän paljon. Mulle kokkailu on pitkä prosessi, mikä saa alkunsa siitä kun lähden etsimään ja tutkimaan erilaisia reseptejä, kokoon neljä miellyttävimmän kuulosta reseptiä ja lähden yhdistelemään niistä oman maun mukaista.   

Tää herkku on jo tuolta aikasemmista bostauksista tuttu, mutta ensimmäistä kertaa maistatin sitä muillekin :D Eli tässä käytössä on ollu vielä ruisleipää, mikä nyt korvattiin gluteenittomilla chilijyväsipseillä (suloiset), sitten tuli itse tehty wasabimajoneesi, viipale kylmäsavulohta, avokadoa sekä Santa-Marian Wasabi & Sesame rouhetta.   

Alkupala pöydässä oli juustolajitelma, jossa ihan ykköseksi nous Espanjalainen Manchego juusto, minkä olin edellisenä iltana viipaloinu ohuiksi siivuiksi ja laittanut marinoitumaan oliiviöljystä, suolasta ja valkosipuli viipaleista tehtyyn marinadiin. 
Tää on anopilta opittua, kannattaa kokeilla. 

Koska alunperin suunnitelma oli tehdä juhlat teemalla "lastenkutsut", niin se näkyi välillä myös ruuassa :D 
Ladybugs keksejä :D Suolakeksi, tuorejuustoa, kirsikkatomaatti, oliivi ja ruohosipulia :D Hienoja tuli. Itte käytin Greme Bonjourin ruohosipuli tuorejuustoa.

Yvonnekin uskals maistaa :) 

Kreikkalaisuutta henkiviä lihapullia ja tzatziki
Yhtenä pääruuista lastenkutsujen hengessä oli tottakai lihapullat. Toteutin ne hiukan eritavalla ja ten niistä kreikkalaisuutta henkiviä :D

Lihapullat ala Hipsu:

600 g paistijauhelihaa (voi olla lammasta, mutta itse käytin nautaa)
3 keitettyä perunaa
1,5 dl punaviiniä
1 kananmuna
1 Valmis sipulikeitto pussi
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Kreikkalainen juusto paketti (Filial)
1 tl oliiviöljyä
1 rkl suolaa 
1 tl  mustapippuria

Jos tuntuu, että massa jää löysähköksi voit lisätä vielä gluteenittomia korppujauhoja.
  1. Mittaa punaviini kulhoon, survo perunat joukkoon ja lisää tämän jälkeen kaikki loput ainekset seoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Jos tuntuu, että massa jää hieman löysäksi, tai jos olet tekemässä coctailpyöryköitä, niin lisää vielä pari ruokalusikallista gluteenitonta korppujauhoa ja anna turvota n. viisi minuuttia
  2. Muotoile taikinasta öljytyin käsin peukalonpään kokoisia pyöryköitä. Paista rasvassa kauniin ruskeiksi parissa erässä ja laita tämän jälkeen vielä uuniin 150 asteeseen lepäämään noin puoleksi tunniksi. 
  3. Hommaa lautanen, nostele muutama pulla lautasella ja lisää tzatziki :D Tzatziki on helppo tehdä myös itse, mutta löydettiin kaupasta myös todella hyvä valmis tzatziki, LINDAHLS. Se sopii hyvin, kunhan sitä vähän päivittää muutamalla valkosipulin kynnellä.
  4. NAUTI!! 

  
LINDAHLS Tzatziki, Filia Fetajuusto (Ihan parasta) ja suloiset jyväsipsit :D 
ColeSlaw whit asian twist :D 
Sit syötiin Pulledpork hamppareita, NAMI :D. Mut täytyy sanoo, et pientä kidutusta oli tuo lihan valmistus, kun tuoksut valtas koko kämpän. 

Iloinen ylläri oli ColeSlaw, jonka tein ekaa kertaa itte ja varmasti teen kesän grilliherkkujen kylkiäisiksi vielä toistekin. Tein meidän kaalisalden hiukan aasialaisella twistillä eli kokosin kulhoon kaikkea mitä kaapista löyty :D 


Kaalisalde ala Hipsu

1/2   Kaalia
1/2   Purjoa
2      Porkkanaa karkeana raasteena
1     Granny Smith - omena
1      Iso salaattisipuli
2 rkl Kuivaa omenasiideriä
1 limen mehut prustettuna

tuoretta korianteria silputtuna
tuoretta inkivääriä raastettuna
tuoretta persiljaa silputtuna

Mustapippuria
Suolaa
2dl omatekoista majoneesia

Seuraavaks aamuks jäi sitten jälkkärit :D 
Rockyroad suklaapalat on niin helppoja tehdä ja yllättää kaikki makumaailmallaan. Nämä herkkuruudut sisältää vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, Pirkan gluteenitonta marjamyslisekotusta sekä vaaleeta ja tummaa suklaata. Kyllä oli suut pojilla muikeena :D 

Äiti aina sano, että ruualla ei saa leikkiä. Mutta kai sen kanssa saa olla hiukan leikkisä ???
-T- 

  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti