Kasvis uunipasta
(Gluteeniton)
Aivan mahtavan ihanaa lohturuokaa arkeen. Helppoa ja nopeeta.
1 kesäkurpitsa
4 keskikokoista porkkanaa
2–4 varsisellerin vartta
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 minitölkki tomaattipyreettä (70g)
250 g Gluteenitonta pennepastaa
4 dl vettä
1 Glut. kasvisliemivalmiste
1 ½ tl timjamia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 ison sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
250 g fetaa
3 tomaattia
1 tl oreganoa, pizza
maustetta
Kuori tarvittavat kasvikset ja pese hyvin.
Paloittela porkkanat, kesäkurpitsa, varsisellerit.
Paloittela porkkanat, kesäkurpitsa, varsisellerit.
(itse tykkään jättää ruokiin purutuntumaa, joten esim porkkanan paloittelen 2cm levyisiksi kiekoiksi, sellerit jätän 5cm paloiksi.)
Kuori ja hienonna sipuli ja
valkosipulinkynnet.
Lisää öljyä pannuun, kuumenna, paista
porkkana-, kesäkurpitsa- ja varsiselleripaloja muutama minuutti. Lisää sipulit ja kuullota vielä viitisen minuuttia tämän jälkeen lisää valkosipulisilppu ja tomaattipyree ja kääntele vielä hetki.
Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja muut mausteet.
Anna hautua ja maustua noin 15min.
Keitä pasta sillä aikaa melkein kypsäksi
Kaada pasta uunivuokaan.
Kaada kasvis-liemiseos päälle.
Pese ja kuivaa sitruuna
huolellisesti.
Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä ja sekoita
vuokaan.
Murenna fetajuusto ja sekoita joukkoon.
Viipaloi tomaatit paistoksen päälle.
Ripottele tomaateille vielä hieman suolaa, pizzamaustetta ja rouhi hiukan mustapippuria myllystä.
Paista 200-asteisessa uunissa
noin 40 minuuttia.
Ota pois uunista ja anna vetäytyä viitisen minuuttia ennen
tarjoilua.
NAUTI!
-T-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti